Інструкція життя

Слайд 1 из 11

— Яка книга є однією з найдорожчих і в одночас одною з найдешевших книг у світі, як ти вважаєш?

— О, еееее, ммм.. Костя, я не знаю. Проте мені дуже цікаво. Напевно, якийсь відомий роман або ж якийсь закручений детектив?

— А от і ні! Добре, я тобі підкажу. Цю книгу читають усі християни.

— Ааа, я здогадалась! Це ж Біблія!

— От розумниця, Аліна! Уявляєш, у 1915 році Британський уряд викупив у Росії стародавній сувій майже за півмільйона доларів!

— Дуже цікаво.

 

— Хочеш дізнатися про Біблію більше? Я міг би тобі розповісти. А якщо тобі щось буде не зрозуміло, ти задавай питання.

— Добре. Я завжди мріяла дізнатися більше про Біблію.

Слайд 2 из 11

— Біблія – це дивовижна книга. Її писали протягом 1500 років. Незважаючи на те, що це дуже стародавня книга, в ній міститься інформація, яка актуальна і для нашого часу.

Біблія у всі часи привертала до себе увагу, як простих людей так і царів. В добу середньовіччя за цю книгу спалювали на вогнищах. Її забороняли читати простим людям, хоча сама Біблія наголошує:
«Нехай книга цього Закону не відійде від твоїх уст, але будеш роздумувати про неї вдень та вночі, щоб додержувати чинити все, що написано в ній, бо тоді зробиш щасливими дороги свої, і тоді буде щастити тобі» (Iс.Нав.1:8).

А в іншому місці Біблії написано: «Блаженний, хто читає, і ті, хто слухає слова пророцтва та додержує написане в ньому, час бо близький» (Об. 1:3). Інший переклад говорить, щасливий, хто читає…

Таким чином, Бібілія дана людині для того, аби зробити її щасливою. У світі було б набагато більше щасливих людей, якби належним чином вивчали Біблію та жили згідно того, що в ній написано.

Слайд 3 из 11

—  Алінка, а ти знаєш скільки авторів у Біблії?

 

—  Ну, напевне один, і це Бог. Хоча й писали її люди….

—  Так, хоча й писали її люди, та вона написана під надхненням Святого Духа. Святий Дух впливав на людину, передаючи їй божественну вістку. А пророк, людина якій надходила вістка від Бога, записував її, добираючи потрібні слова. Прості і заможні, багаті і бідні, царі і раби, з освітою і без – Бог використовував самих різних людей, аби через них передавати Свою вістку людям.

В 2 посланні Петра 1:21 написано:
«Бо пророцтва ніколи не було з волі людської, а звіщали його святі Божі мужі, провадженні Духом Святим».

Отже, Біблія — це думки Бога, які були передані людською мовою.

Слайд 4 из 11

— Ну почекай, чим же все-таки Біблія відрізняється від інших книг? Чому ми можемо довіритись Біблії, адже вона така старенька?

— Алінко, ти задала дуже гарні питання, а відповідь на нього є у самій Біблії:

«Усе Писання Богом надхнене, і корисне до навчання, до докору, до направи, до виховання в праведності»  (2 Тим. 3:16).

«Правда підвалина слова Твого, а присуди правди Твоєї навіки» (Пс. 118:160).

«Ти, Господи, сохраниш їх [Слова Господні], заступиш їх на віки» (Пс. 11:7, 8).

Доказом божественного походження Біблії є виконання пророцтв. Одним з таких пророцтв було падіння Вавилону.

Іс. 13:19-22: «І стане тоді Вавилон, краса царств, пишнота халдейскої гордості, таким, як Бог зруйнував був Содом та Гомору! Не буде назавжди заселений він, ні замешканий з роду в рід, і араб там не стане наметом, і там пастухи не спочинуть з своєю отарою».

Слайд 5 из 11

В наш час у Вавілоні ніхто не живе. Була спроба відбудувати Вавілон, але розпочалась війна у Персидській затоці, яка й стала на заваді планам Саддама Хусейна, щодо відбудови Вавілону. Це тому, що Господь сказав – Його Писання не може змінитися.

Івана 10:35: «…а Писання не може порушене бути».

Ісаї 13:21, 22: «Але будуть барложити там звірі пустині, і будуть доми їхні совами повні, і там пробуватимуть струсі, і волохаті демони там танцюватимуть… І завиють шакали в порожніх хоромах його, а гієни в веселих палацах!».

 

— Як же там можуть жити птахи і звірі, якщо місто знаходиться глибоко під землею?

— Але ж археологи ведуть розкопки і вони знаходять цілі частини великого міста Вавилона. Та коли вони йдуть звідти, там поселяются шакали і сови.

Тому, пророцтво про Вавилон виповнилось на сто відсотків.

 

Слайд 6 из 11

Також, у книзі Даниїла написано, що після Вавилона буде правити Мідо-Персія, за нею Греція, а потім Рим.

Так і сталось – був Вавилон, він був завойований Мідо-Персією, Мідо-Персію завоював Олександр Македонський і Греція стала наддержавою. Після Греції на світовій арені з’явилась найпотужніша держава – Рим.

Все точнісенько збулося. Про це можна прочитати в будь-якому шкільному підручнику з історії, що саме в такій послідовності все це було.

 

— А звідки ми знаємо, що пророцтва були написані до подій, про які вони повідомляють? Адже люди могли написати їх пізніше, щоб всі думали, що Біблія має пророче походження.

— Відповідь на це питання була дана у 1947 році.

 

Слайд 7 из 11

Мохаммед ед-Дхіб в 1947 році натрапив на частину того скарбу, який сьогодні відомий, як сувої Мертвого Моря…

Невдовзі, у печерах неподалік, були знайдені глечики, у яких зберігались стародавні сувої.

Були знайдені частково або повністю усі книги Старого Заповіту, за винятком книги Естер. Серед сувоїв, знайдених у печері, був сувій книги пророка Ісаї – близько семи метрів в довжину, чудово збережений від першого до останнього слова.

Це була особлива знахідка – практично на тисячу років старша усіх існуючих на той час повних давньоєврейських манускриптів. Вчені усього світу з подивом дізнались, що Старий Заповіт дійшов до нас, через століття, практично без змін!

Це означає, що у нас є документи, які описують події, що сталися пізніше тих подій, які описані в цих сувоях. Сувої датуються 3 століттям до нашої ери.

Слайд 8 из 11

Також інформація була дана не тільки про могутні держави та імперії, але й про конкретних людей, задовго до їх народження.

До прикладу, було передбачене місце народження Ісуса Христа (Мих. 5:2).

Так само про Кіра, який завоював Вавилон, написано, що він це зробить, а інформація з’явилась за 150 років до його народження.

В одній з археологічних знахідок, циліндр Кіра, міститься запис про завоювання Вавилону царем Кіром.

Ісаї 45:1-3: «Так говорить Господь до Свого помазанця Кіра: Я міцно тримаю тебе за правицю, щоб перед обличчям твоїм повалити народи, і з стегон царів розв’яжу пояси, щоб відчинити двері перед тобою, а брами не будуть замиканні. Я перед тобою піду і повирівнюю висунене, двері мідні зламаю і порозбиваю залізні засувки. І дам тобі скарби, що в темряві, та багатства заховані, щоб пізнав ти, що Я то Господь, який кличе тебе за йменням твоїм, Бог Ізраїлів».

Слайд 9 из 11

— Але ж Біблію переписували багато разів, звідки ми знаємо, що це саме ця книга, можливо ми вже читаємо зовсім іншу книгу?

— По-перше, Бог потурбувався про те, щоб Слово дійшло до нас таким, як Він дав його на початку.

«Правда – підвалина слова Твого, а присуди правди Твоєї – навіки» (Пс. 118:160).

По-друге, ті ж самі сувої Мертвого Моря (ще їх називають Кумранськими рукописами), про які я тобі вже говорив, свідчать про те, що той текст, який ми читаємо сьогодні, нічим не відрізняється від тексту цих стародавніх рукописів, які датовані ще століттями до нашої ери.

Саме тому, ми можемо бути впевненні, що Біблія, яку ми читаємо сьогодні, дійшла до нас без змін. Наприклад, у сувої пророка Ісаї, довжиною у 7 метрів, міститься лише декілька помилок, які аж ніяк не впливають на зміст того, про що говориться.

Слайд 10 из 11

 — Ти розказував про пророцтва, історичні події, завоювання. Чи не значить це, що Біблія не відрізняється нічим від будь-якої книжки з історії. Чому християни з усього світу читають Біблію? Що в ній такого особливого?

— Біблія розкриває людям Божу любов. Вона свідкує про те, що Бог полюбив світ, що дав Сина Свого Однородженого, щоб кожен, хто вірує в Нього, не загинув, але мав життя вічне (Ів.3:16).

Біблія – це Божий лист до людини, у якому Бог відкривається, як люблячий Небесний Батько.

 

— Бог віддав Сина? Це значить, що існує два Бога? Я усе вірно зрозуміла?

— Мушу сказати тобі, більше того – їх троє, але Бог один.

— …але як таке можливо?

— Про це ми поговоримо на наступній зустрічі.

Теперь Вы должны закончить этот тест, чтобы продолжить. Ваш тест будет проверен учителем. После этого Вы сможете продолжить изучение.

Перевір наскільки вдалося засвоїти інформацію з прочитаного матеріалу:

1. Я став краще розуміти для чого потрібна Біблія.

2. Доказом божественності Біблії є:

3. Біблія дана мені для:

4. Я хочу краще розуміти Біблію

Вперед